Életvitel felsőfokon 2024.június 2.

Életünk percekből, órákból, napokból, hetekből épül fel… A mindennapi rutin életünk szerves, automatikus része. Könyvek, előadások, hanganyagok tucatjai kínálják a különböző alternatívákat a helyes életvezetés tekintetében. Sőt az életvezetés, az életvezetési tanácsadás külön szakmává, területté fejlődött az elmúlt évek során. A tanfolyamon elhangzó nézőpontok és feladatok segíthetnek eligazodni az életvitel útvesztőiben, hogy mindennapjainkat harmonikusan és szeretetteljesen élhessük. Életünk a mindennapi kérdések, megszokások kis kirakódarabkáiból áll össze teljes képpé. A 21 század rohanó világa pedig igyekszik elvonni a figyelmünket arról, ami igazán fontos…

Az állandó rohanás mögött felmerül néhány alapvető fontosságú kérdés: Fordítunk-e kellő figyelmet arra mit mikor, hogyan és mivel eszünk? Tisztában vagyunk-e vele mire van szüksége a testünknek, hogy zavartalanul tudjon működni? Hova rohanunk állandóan? Miért nincs időnk semmire, amire szeretnénk, hogy legyen? Tisztában vagyunk-e a természet fontosságával, erejével, erőivel? Rendelkezünk-e reális, valós önképpel? Fordítunk-e kellő figyelmet a rendszeres testmozgásra? Van-e elegendő időnk a saját töltődésünkre, szórakozásunkra, pihenésünkre?

A bölcsek tanítása szerint az egyik első és legfontosabb dolog, amit meg kellene tanulnunk az, hogy különbséget tudjunk tenni… Jó és rossz, valós és valótlan, igaz és hamis, fontos és jelentéktelen között. A kritikus pillanatban a kérdés mindig csak a két tényező között merül fel: szeretet vagy félelem? Mi motiválja, irányítja gondolatainkat, érzéseinket, cselekedeteinket. A tanfolyamon elhangzó vélemények, élmények az ősi bölcsességgel összhangban és a legújabb kutatási eredményekkel harmóniában szelíd, mértékletes és praktikus ötletekkel látnak el bennünket, hogy életünk szeretetben, békében és harmóniában teljesedhessen ki.

A tanfolyam során a következő témakörökre térünk ki:

  • Táplálkozás: módszerek, útmutatások, étrendek, étrend-kiegészítők, vitaminok , sav-bázis egyensúly, preferálandó és kerülendő élelmiszerek, helyes étkezés, a táplálkozás fontossága az egészség helyreállításában és fenntartásában. Saját tapasztalatok megosztása.
  • Testmozgás: tudatos testhasználat, testkontroll. A helyes testmozgás fontossága és szükségessége.
  • A természet és az ember kapcsolatának fontossága
  • Időgazdálkodás, prioritások
  • Tudatosság, tudatosodás
  • Pihenés, töltődés, szórakozás
  • Önbizalom, önkép, hitelesség

A tanfolyam menetéről a részletes információkat a jelentkezők e-mailen kapják meg.

Oktató:
Helyszín: Piliscsaba, Álomvölgy
Az egész napos workshop díja:  14.000 Ft

Rendezvényeink zártkörűek, minden esetben előzetes jelentkezéshez kötött a részvétel.

Aktuális dátum és foglalás

BACK TO TOP